• Büroların Dikkatine!

Forumfix Dışında Reklam İçin İletişime Geçenlere İtibar Etmeyiniz.

Reklam ve İşbirliği İçin

live:.cid.fc5bd8f3f9179328

[email protected]

Haberler Prekazi'den itiraf: "Fenerbahçe ve tarihi Monaco golü..."

Azer Çevrimdışı

Azer

Emektar Üye
22 Ocak 2023
1,196
2,500
1674639788300.png

Galatasaray'ın efsane ismi Cevad Prekazi Fanatik'e çok özel açıklamalarda bulundu. 1985-1991 yılları arasında Sarı-Kırmızılı formayla başarıdan başarıya koşan Prekazi o günleri anlattı. Fenerbahçe itirafında bulunan Prekazi ayrıca Sarı-Kırmızılı takım ve Okan Buruk'un performansını da değerlendirdi. İşte efsane Prekazi'den gündem belirleyecek açıklamalar.​

1985-1991 yılları arasında Galatasaray forması giyen Cevad Prekazi gösterdiği performans, kazandığı kupalar ve zaferlerle adını tarihe yazdırdı. Monaco maçında attığı muhteşem golü yıllardır dillerden düşmeyen Efsane oyuncu Fanatik'e özel röportaj verdi. Tarihi golü bir kez daha anlatan Prekazi Fenerbahçe ile ilgili yıllar sonra bir itirafta da bulundu.

GALATASARAY'A GELİŞ HİKAYESİ!

"Simoviç aradı “Galatasaray’a gelir misin” diye ben de dedim tamam gelirim o kadar bitti. Sonra rahmetli Selçuk Uygur aradı ve işte konuştuk o zaman birkaç gün sonra Türkiye’ye gelmeliydim çünkü kamp başlıyordu. Konuşmalarımız başladı tabii ki Türkiye’ye gelen en büyük antrenör futbolun babası sayın Jupp Derwall o zaman Galatasaray’daydı. Gittik tesislerde ilk olarak Jupp’ı gördüm dedim Açılış sezonu Florya tesislerinde oldu."
"İLK GÜNÜ UNUTAMAM"

O gün hiç unutamam Kaç bin kişi geldi tesislere inanılmaz. Hiç unutulmayacak bir şey değil ki. O kadar hayran kaldım anlamadım çünkü bizde açılış sezonunda kimse gelmezdi ki. Çıkarken toprak sahaya omuzlara alındık bir de kurban kesilmiş. Tabiki ben kurban bilmiyorum sordum “Bu ne, bu ne?” diye, burada böyle dediler tamam dedim. Çift kale maç yaptık tabii ki Derwall beni ilk kez canlı gördü. Bana hayran kaldı ve beni istiyordu başka kimseyi istemiyordu. Birkaç kere gittim konuşmalarda bir türlü olmadı. En son karar verdim. Söyledim ki beni istiyorsanız sizin kampa geleceğim her şeyi kendim karşılayacağım o zaman dedim bu fiyat olmayacak üç, dört veya beş misli daha büyük olacak. Derwall bana dedi sen hiç merak etme ben başkana gideceğim konuşacağım ve en son kaldık.
"AŞK, SEVGİ SAYGI VARDI"

Nasıl açıklayayım çok basit. Ben buraya geldim futbol oynamaya. Karakterimi, hepsini Cevad Prekazi olarak kendimi gösterdim. Aramızda iki tarafta aşk, saygı, sevgi hepsi vardı. O devam etti işte tabi ki Galatasaray 13 sene şampiyon olamamış şampiyon da olduk iki kere üst üste. Bir sene kaçırdık. İlk sene gol averajıyla kaçırdık. Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu ama olmadı. Beşiktaş gol averaj ile şampiyon oldu. Tabi ikinci sene sonra Tanju geldi hatırlamıyorum bir kişi daha geldi biz ikimiz. 55 gol attık tarihe geçti zaten. Ben golcü değildim ama işim başkaydı. Ama işte oldu futbol her şey olabilir. Ve tabii ki o aşk hala bitmedi o saygı hala bitmedi iki tarafta da. Tabii ki ben hiçbir zaman unutamam bu kadar sevgi saygı, bilmeyen çocuklar yanıma geliyorlar, tanıyorlar. tabii ki ruhum ve kalbim için müthiş bir olay. demek ki bir iz bırakmıştık. Her bakımdan beni çok mutlu ediyordu.

AYRILMAYI HİÇ DÜŞÜNDÜN MÜ?

Transfer söylentileri çıktığı dönemde eşim stada maç izlemeye gelmişti. Benim Fenerbahçe'ye gideceğime dair haberler vardı. Taraftarın kulağına gitmiş. "Kulübü yakacağız, tribünleri yıkacağız" şeklinde tezahüratlar yapılıyordu. Maçtan sonra eve gelince eşim ağlıyordu sordum neden. Biz dedi buradan hiç gitmeyelim. Taraftarı öyle gördün mü? Tamam tamam gitmeyeceğiz. Beraber karar verirdik. Eşim dediki "Eğer Galatasaray hiçbir şey vermezse sırf taraftarlar için oynamalısın." Tamam dedim. Zaten tekliflere göre bedava oynadım.