L
Lucky
Guest

2022 tenis sezonunu çalkantılı geçiren Sırp raket Novak Djokovic, Avustralya'dan sınır dışı edildiği için Avustralya Açık'a, aşı olmadığı için Amerika Açık'a katılamamıştı. Fransa Açık'ta Rafael Nadal'a elenen Nole, Wimbledon'da ise mutlu sona ulaşmıştı.
Paris Masters öncesinde Eurosport'a konuşan Novak Djokovic, gelecek nesil yıldızların geleceği hakkında ne hissettiği sorulduğunda, zirvede kalmak için mümkün olduğunca motive olduğunu söylüyor.
Carlos Alcaraz, Holger Rune, Jannik Sinner gibi genç isimlere özellikle Grand Slam turnuvalarında zor anlar yaşatmak için çabalayacağını ifade eden Djokovic, "Öncelikle hepsiyle iyi ilişkilerimin olduğunu söylemeliyim. Her bir tenis oyuncusu için özellikle tenis dünyasının zirvesine çıkanlar için devasa bir saygım var çünkü nasıl hissettirdiğini biliyorum. Çok fazla bağlılık, özveri ve sıkı çalışma gerekiyor, bu yüzden tüm bu adamlara saygı duyuyorum. Alcaraz gibi dünyanın 1 numarası olan genç adamlara sahip olmamızın tenis için çok iyi olduğunu düşünüyorum." dedi.