Polat
Emektar Üye
- 27 Kas 2022
- 4,068
- 6,667

ATP Finalleri tarihinde üst üste dört sene şampiyon olabilen tek raket olan Novak Djokovic, Roger Federer'e ait 'ATP Finalleri'nde en çok şampiyon olan oyuncu' unvanına ortak oldu.
Avustralya'dan sınır dışı edilmesiyle başlayan tenis sezonunu Nitto ATP Finalleri tarihinde en yaşlı şampiyon olarak tamamlayan Nole, Şangay'da ve Torino'da birer kez, Londra'da ise dört kez ATP Finalleri kupasını kaldırmış oldu.
2015'ten sonra ilk kez Nitto ATP Finalleri'nde mutlu sona ulaşan 21 Grand Slam şampiyonu Nole, bu sezon İtalya Açık, Wimbledon, Tel Aviv Açık ve Astana Açık'ta da şampiyon olmayı başardı.
:focal(1064x326:1066x324)/origin-imgresizer.eurosport.com/2022/09/29/3462324-70631648-2560-1440.jpg)
:focal(1064x326:1066x324)/origin-imgresizer.eurosport.com/2022/09/29/3462324-70631648-2560-1440.jpg)
ROGER FEDERER: TİGER WOODS VE MİCHAEL SCHUMACHER GİBİ DOMİNE ETMEK Mİ? İMKANSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM
13/12/2022 - 17:51
Kendi adına oldukça başarılı bir sezon geçiren Norveçli raket Casper Ruud, final sonrasında yapmış olduğu konuşmada rekortmen rakibi için övgü dolu sözler kullandı.

"Öncelikle seni tebrik ediyorum Novak. Bu yılın senin için ne kadar zorlayıcı olduğunu hayal bile edemem. Üstesinden geldiğin ve başardığın için sana şapka çıkartıyorum. İnanılmaz bir sezon oldu senin için. Gerçekten ama gerçekten etkileyiciydi. Tekrardan tebrikler."
Novak Djokovic ise şampiyonluk konuşmasına rakibine teşekkür ederek başladı.
"Bu iyiliğe karşılık vermek ve Casper ile ekibini tebrik etmek istiyorum. Çok sıkı çalıştığını biliyorum. Bana ve dünyadaki oyunculara ilham oluyorsun. İnanılmaz bir yıl geçirdin. Harika bir takımsınız ve kibar insanlarsınız. Her zaman herkese, takımıma ve bana saygı gösteriyorsunuz."
Ruud'un bu sezon kaybettiği üç final hakkında konuşan Nole, "Biliyorum, içten içe kaybettiğin üç finalin birinde kazanabileceğini umuyordun ancak iki Grand Slam finalinde ve ATP Tour'un en büyük turnuvasında final oynamak gerçekten çok etkileyici. Hala çok gençsin ve çok fazla zamanın var. Eminim ki çok yakın zamanda ellerinde büyük kupalar yükselecek." şeklinde konuştu.
"Tenisi takip edenlerin bildiği şeyleri tekrar etmeyeceğim. Büyük bir rahatlama ve zevk yaşıyorum. Birkaç hafta ara vereceğim. Pozitif bir şekilde son bulduğu için çok mutluyum. Aileme ve takımıma burada oldukları için, kariyerimin her anında yanımda oldukları için teşekkür ederim. Bana inandığınız, sabırlı kaldığınız için de siz seyircilere teşekkür ederim."
"Bu kupa benim olduğu kadar sizin de kupanız."

Şampiyonluk töreni sonrasında Eurosport'a özel olarak konuşan Novak Djokovic, sezonu kupa ile bitirmenin kendisi için çok önemli olduğundan bahsetti.
"Avustralya'da başlayan kötü şeyleri düşününce böyle bir başarı elde etmek oldukça keyif verici. Takımımın, ailemin ve benim başımdan geçenleri düşündüğümüzde bu zafer daha da anlamlı hale geliyor. Yalnız hissetmedim. Sırbistan'dan çok fazla destek aldım."
"İnanılmaz bir son oldu. Daha iyi bir senaryo isteyemezdim."
Nitto ATP Finalleri sırasında Avustralya için vize yasağı resmi şekilde kalkan Nole, dokuz kez Grand Slam yaşadığı Avustralya Açık için oldukça motive olmuş durumda.
"Avustralya'ya gideceğim için çok mutluyum. Hala yüksek derecede motiveyim. Orada bıraktığım yerden devam edeceğim."
Nitto ATP Finalleri sahnesinde altıncı kez şampiyon olarak Roger Federer'i yakalayan Djokovic'in arkasında tenisin önemli yıldızlarından Lendl (5), Sampras (5), Nastase (4) yer alıyor.